Grupo Edebé
Home / Publicaciones Generales / Català - Edebé

Literatura

Llista d'autors

Carme Riera

Va néixer a Mallorca el 1948. Va estudiar Filologia romànica a Barcelona. Des de 1970 imparteix classes de Literatura Espanyola en diverses universitats.

Actualment és catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona en el Departament de Filologia espanyola de la qual es va doctorar amb la seva tesi sobre La escuela poética de Barcelona, que va obtenir el Premi Extraordinari.

Dirigeix la col•lecció “Biblioteca de clásicos y raros” de l'editorial Montesinos, destinada a un público universitari i realitzada per un equip de joves investigadors.

La seva tasca investigadora es vincula, especialment, a la poesia espanyola del segle XX, per una banda, i per l'altra a la literatura escrita per dones.

Ha col•laborat en els diaris La Vanguardia, El País, El Sol i en les revistes Quimera, Insula, Revista de Occidente i, des de 1996, col•labora amb un article setmanal a El Periódico de Catalunya.

Ha realitzat guions per a TV (entre altres Dones d'aigua, per a Hamlet Produccions) i ha estat redactora de diversos programes: Tot Art, Els Museus, Art Flash.Comparteix


Cercador