Grupo Edebé
Home / Publicaciones Generales / Català - Edebé

Literatura

Llista d'autors

Antonio Lozano- Álvaro Colomer

Antonio Lozano (Barcelona, 1974) és llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona i va cursar un doctorat en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. Entre 1997 i 2008 va exercir de responsable de seccions de la revista Qué Leer. Actualment col•labora com a periodista literari a Qué Leer, en el suplement Cultura/s i el Magazine del diari La Vanguardia, i a les revistes Woman i Go Mag. També és autor de llibres infantils i forma part del jurat del Premi Internacional de Novel•la Negra RBA, segell per al qual realitza un bloc d'actualitat sobre gènere policíac anomenat «Lo leo muy negro».Álvaro Colomer (Barcelona, 1973), escriptor i periodista, ha publicat una trilogia sobre la mort urbana formada per les novel•les independents La calle de los suicidios (Círculo de Lectores, 2000), Mimodrama de una ciudad muerta (Siruela, 2004) i Los bosques de Upsala (Alfaguara, 2009). Aquestes tres novel•les, escrites en primera persona, analitzen el fenomen de la mort i del suïcidi en la societat contemporània des de diversos punts de vista.

També ha publicat els llibres de no-ficció Se alquila una mujer (MR, 2002), un reportatge extens de relats basats en fets reals sobre la prostitució a Espanya, i Guardianes de la memoria (MR, 2008),  un llibre de viatges que recorre cinc punts de la geografia europea marcats per fets històrics (Auschwitz, Txernòbil, Gernika, Transsilvània i Lourdes), i tracta de descobrir com serien aquestes ciutats si el pes de la Història no hagué caigut sobre ells. Aquest llibre va obtenir l'International Award for Excellence in Journalism 2007.

Colomer també ha participat en nombroses antologies, entre les quals destaquen Que la vida iba en serio (MR, 2003), Tierra de nadie (MR, 2005) i La herida oculta (Principal de los Libros, 2011). 

Com a periodista, és columnista d'El Mundo i de tant en tant del diari alemany Der Tagesspiegel. També col•labora com a blocaire a La Vanguardia (http://blogs.lavanguardia.es/el-arquero), i en altres mitjans com ara Yo Dona, Cultura/s (La Vanguardia), Qué Leer, Mercurio, Primera Línea, etc. El 2010 va guanyar el Premi Enerclub per un reportatge publicat al Magazine (El Mundo). Comparteix


Cercador