Grupo Edebé
Home / Publicaciones Generales / Català - Edebé

Literatura

Llista d'autors

Bernadette Cuxart

Bernadette Cuxart. Vaig néixer a Barcelona (una gran ciutat o una ciutat mooolt gran) l´any 1965.

Al cap de dos anys, va néixer el meu germà Jordi. Això si que va anar bé per jugar! Jugàvem moltíssim i a totes hores. I també amb els cosins que en tenim una pila! I quan no jugava, dibuixava i feia manualitats. M´ho passava tan bé sent nena que vaig mirar d'allargar-ho fins que vaig poder.

Quan va ser hora d'estudiar, vaig triar Magisteri i il•lustració. No se´m devia acudir res millor per continuar estant a prop del món infantil i de la creació...

També vaig fer cursets de dibuix i pintura, de monitora d'esplai i tallers, i altres monogràfics relacionats amb els nens i les manualitats.

Vaig començar a guanyar-me els meus primers calerons venent braçalets i màscares que feia jo per a les botigues.

També vaig fer de monitora d'esplai i de tallers a l´estiu. De mestra de dibuix. Vaig treballar en un estudi d'arts gràfiques una temporada i també en un estudi d'estampats de roba.

I abans de dedicar-me a la il•lustració, vaig estar cinc anys treballant en l'editorial EDEBÉ on vaig aprendre moltes coses, com en totes les feines que havia fet fins aleshores.

Ara sóc il•lustradora. Ja fa uns 13 anys que em dedico a il•lustrar. Il•lustro llibres de text, llibres de literatura infantil i contes, revistes, cartells, parets, i fins i tot un joc.

I tot això ja no ho faig a Barcelona. Ara visc a un lloc més petit però més tranquil que Barcelona. Un poblet del Berguedà : Sagàs.

I a part d'il•lustrar, també faig de mama de l´Andreu i la Bernadette, que també és molt i molt guai.Comparteix


Cercador